«

»

Jun
10
2013

Luminox Krk Handi Wake 2013

Medijska objava

Wakeboard centar Cable Krk, 3. do 8.lipnja 2013.

Luminox Krk Handi Wake

U popularnom sportsko-rekreacijskom centru “Wakeboard Cable Krk” u Puntarskoj uvali na otoku Krku od 3.do 8.lipnja održano je međunarodno IWWF rangirano *** wakeboard i wakeskate natjecanje za kategorije Junior i Open, uključujući i najvažniju, Seated kategoriju za ridere s invaliditetom.

Događaj pod službenim nazivom Luminox Krk Handi Wake 2013. započeo je 3.06. međunarodnim wakeboard treninzima  za osobe sa invalidetom, a u petak i subotu na rasporedu su bile kvalifikacije i finala.

Prekrasno vrijeme i idealni uvjeti za natjecanje bili su temelj za dobru atmosferu koja je vladala tokom cijelog vikenda i samog finala održanog u subotu 8.06.2013.  Događaju je prisustvovalo oko 40 natjecatelja koji su došli iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Francuske, Italije, Mađarske i Nizozemske.

Pobjedu u Seated kategoriji izborio je Emanuele Pagnini iz Italije koji je svojom nevjereovatnom izvedbom trikova u posebno prilagođenom wakeboardu za osobe sa invaliditetom, pridobio suce i publiku uWakeboard Centra Cable Krk.

Drugoplasirani je bio Philippe Turchet iz Francuske, dugogodišnji natjecatelj i predsjednik divizije za osobe s invaliditetom pri Međunarodnom savezu za skijanje na vodi i wakeboard, koji od početka podržava ovo natjecanje, a treće je mjesto zauzeo je Zdravko Lakić iz Rijeke.

Prva mjesta u ostalim kategorijama osvojili su: Robert Pokovec iz Slovenije u kategoriji Open Men, Naja Puhan iz Slovenije u kategoriji Open Ladies, Rudolf Deković iz Hrvatske u kategoriji Boys, Timo Kapl iz Austrije u kategoriji Junior Men, Matic Flajs iz Slovenije u kategoriji Wakeskate Men te Sanda Jeličić iz Hrvatske u kategoriji Wakeskate Ladies.

Natjecatelji su svojim plasmanima osvajali bodove za međunarodnu IWWF rang listu ali i za nagradni fond  u ukupnom iznosu 18.000,00 kn kojeg su omogućili satovi Luminox, trgovina Memento Venerem iz Krka te Wakeboard Centar Cable Krk.

Sponzori natjecanja bili su Luminox Croatia,  Memento Venerem shopOptima telekom, Hypo Alpe Adria Bank, HeinekenO’Neill Croatia i Hoteli Punat.

Za glazbeni dio bio je zadužen Dj Preddy iz Austrije sa najboljim  hip hop, funk i reggae ritmovima, a događaju su se pridružili “writeri” Mr. Woodland i D.Vice iz njemačke grupe Deadly Habits koji su ocrtali zid u vidu graffita veličine 30 m x 3m te ostavili sve posjetitelje zadivljenim.

Organizatori manifestacije su Hrvatski savez za skijanje na vodi i Wakeboard klub Krk,te udruga Balance iz Rijeke, a cilj projekta je povezivanje osoba sa invaliditeom, wakeboardera, wakeskatera i svih poklonika glazbe, mode i stila života koji prate ovu scenu u jedinstveni vikend sporta i zabave.

Kompletne rezultate pogledajte na službenim IWWF stranicama, galeriju slika u visokoj rezoluciji pogledajte u našoj Google+ galeriji, potražite albume i ostale utiske sa natjecanja na našoj Facebook stranici,

a tu je i kratki video sa izdvojenim utiscima.. Hvala što ste vozili s nama 🙂