«

Jun
08
2015

Krk Handi Wake 2015

Popularno sportsko, zabavno te adrenalinsko okupljalište Wakeboard centar Cable Krk smješten u Puntarskoj uvali na otoku Krku od 1. do 7 lipnja 2015. ugostio je Krk Handi Wake 2015“ – međunarodno IWWF rangirano ** wakeboard i wakeskate natjecanje za kategorije Junior i Open, uključujući i najvažniju, Seated kategoriju za ridere s invaliditetom.

Događaj je započeo u ponedjeljak 1.lipnja sa treninzima i školom Wakeboarda za osobe sa invaliditetom, a u subotu 6. lipnja na rasporedu su bile kvalifikacije i finala. Prekrasno vrijeme te idealni uvjeti za natjecanje kao i dobra atmosfera tokom cijelog vikenda bili su glavni aduti za još jedan Krk Handi Wake, natjecanje sa svojom dugom tradicijom još od 2004. godine. Događaju  je prisustvovalo 30 natjecatelja koji su došli iz Hrvatske, Slovenije, Francuske, Mađarske i Austrije.

Pobjedu u Seated kategoriji izborio je Zdravko Lakić iz Hrvatske koji je svojom izvedbom trikova u posebno prilagođenom wakeboardu za osobe sa invaliditetom, pridobio suce i publiku Wakeboard centra Cable Krk. Drugoplasirani je bio Bastien Perret iz Francuske, a treće mjesto je zauzeo Philippe Gonssolin također iz Francuske.

Prva mjesta u ostalim kategorijama osvojili su: Timo Kapl iz Austrije u kategoriji Open Men,  Klaudia Nagy iz Mađarske u kategoriji Open Ladies, Danijel Ratković iz Hrvatske u kategoriji Wakeskate, Nik Poglajen iz Slovenije u kategoriji Boys i Levante Nagy iz Mađarske u kategoriji Juniors.

Natjecatelji su svojim plasmanima osvajali bodove za međunarodnu IWWF ljestvicu kao i za vrijedne nagrade koje je omogućio  Nixon watches te za novčani nagradni fond kojeg je sponzorirao Wakeboard Centar  Cable Krk.

Tokom cijelog dana publiku i natjecatenje zabavaljao je poznati voditelj i komičar Marko Petar Orešković, a za najbolje glazbene hitove i klasike u raznim žanrovima pobrinuo se DJ Despero iz Rijeke. Nakon dodjele nagrade i veselja, krenuo je after party uz live nastup benda Open Road iz Punta koji je napravio vrhunsku rock atmosferu u Wakeboard centru Cable Krk do ranih jutarnji sati.

Organizatori manifestacije su Hrvatski savez za skijanje na vodi i Wakeboard klub Krk , a cilj projekta je povezivanje osoba sa invaliditeom, wakeboardera, wakeskatera i svih poklonika glazbe, mode i stila života koji prate ovu scenu u jedinstveni vikend sporta i zabave.

Event sponsors: Nixon Watches, O’Neill,  Heineken, Optima telekom.

Complete results are available at official WWF site, albums and info at our Facebook page. Thank you for riding with us :)

another great competition, 11th year in the row!

Posted by Wakeboard Cable Krk on Saturday, June 6, 2015