«

»

Jun
18
2012

Krk Handi Tricks 2012

Wakeboard centar Cable Krk  – 11. do 16. lipnja 2012.

Krk Handi Tricks 2012.

Međunarodna škola & natjecanje u wakeboardu za osobe s invaliditetom

 

U popularnom sportsko-rekreacijskom centru “Cable Krk” u Puntarskoj uvali na otoku Krku od 11.06. do 16.06.2012. održana je već tradicionalna  deveta po redu  međunarodna škola i natjecanje u wakeboardu za osobe sa invaliditetom, službenog naziva “Krk Handi Tricks”.

Tijekom tjedna na Krku se okupilo desetak kandidata iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Francuske, neki od njih već iskusni wakeboarderi, a neki apsolutni početnici. Prekrasano vrijeme na dan natjecanja poslužilo je natjecatelje i organizatore a ekipa je  u pozitivnom i prijateljskom ozračju provela uspješan tjedan uz sport i zabavu.

Dan je  započeo kvailifikacijskim vožnjama hrvatskog wakeboard tima koji su morali zadovoljiti norme za nastup na Europskom wakeboard prvenstvu u rujnu u Toulouseu, Francuska. Norme su ostvarile Mara Parentić i Paula Babić i kategoriji Girls, Rudolf Deković u kategoriji Boys te Nikola Vranešić u kategoriji Open Men.

Na natjecanju za osobe s invaliditetom sudjelovalo je sedam takmičara. Njihovu je izvedbu trikova na vodi i preprekama na stazi dugačkoj tristo metara ocjenjivao tročlani sudački tim, a rezultati su množeni sa koeficijentom ovisno o stupnju invalidnosti.

Prvoplasirani je bio Philippe Turchet iz Francuske, dugogodišnji natjecatelj i predsjednik divizije za osobe s invaliditetom pri Međunarodnom savezu za skijanje na vodi i wakeboard, koji od početka podržava ovo natjecanje, a drugo je mjesto zauzeo Emanuele Paganini iz Italije. S najvišim stupnjem invalidnosti,  kategoriziran kao MP1, Zdravko Lakić iz Rijeke zauzeo je visoko treće mjesto.

Za dobar izbor glazbe pobrinuo se DJ Preddy iz Austrije koje je nakon dodjele nagrada držao pozitivnu atmosferu izborom najboljeg od funk-a, reggae-a, chillout-a i hip hop-a, a publiku je tokom cijelog dana animirao sjajan voditelj Marko Petar Orešković. Zabava se u 21h prebacila u Caffe Bar Piccolo u Puntu zajedno sa DJ Preddy-em.

Glavni pokrovitelji manifestacije su Grad Krk i Turstička zajednica Grada Krka, Hotel Park Punat, Heineken i poduzeće „Svijet mora“ koje upravlja sportsko-rekreacijskim centrom Cable Krk.

Sudjelovanje za sve natjecatelje je bilo bez naknade a svi sudionici su osvojili odličja i nagrade pokrovitelja.

Valja naglasiti kako se Krk Handi Tricks, wakeboard škola i natjecanje za osobe s invaliditetom, održava od davne 2004. u sportsko-rekreacijskom centru Cable Krk. Cilj projekta je prezentirati i približiti hrvatskoj javnosti skijanje na vodi i wakeboard kao odličnu ljetnu rekreaciju za osobe sa invaliditetom.

Krk Handi Tricks svaki put iznova donese tjedan odlične zabave i poučnu lekciju ne samo našim kolegama sportašima s invaliditetom već i svima nama koji svakodnevnicu uzimamo zdravo za gotovo.

Za više informacija o vodenim sportovima, klubovima za skijanje na vodi i wakeboard klubovima u Hrvatskoj posjetite www.wakeboarder.hr.

Preuzmite rezultate u pdf formatu ovdje

Posjetite naš facebook album:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.490747297605360.119143.115017601845000&type=1

Pogledajte slike visoke rezolucije na Google+:

Video uskoro!!! 🙂