«

»

Jun
12
2011

Krk Handi Tricks 2011.

MEDIJSKA OBJAVA

Wakeboard centar Cable Krk  – 05-11. lipnja 2011.

Krk Handi Tricks 2011

Međunarodna škola & natjecanje u wakeboardu za osobe s invaliditetom

U popularnom sportskom centru “Cable Krk” u Puntarskoj uvali na otoku Krku od 5.06. do 11.06.2011. održana je već tradicionalna  osma po redu  međunarodna škola i natjecanje u wakeboardu za osobe sa invaliditetom, službenog naziva “Krk Handi Tricks”

Tijekom tjedna na Krku se okupilo desetak kandidata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Francuske, neki od njih već iskusni wakeboarderi, a neki apsolutni početnici. U pozitivnom ozračju i unatoč relativno lošem vremenu, ekipa je provela uspješan tjedan uz sport i zabavu.

Na subotnjem natjecanju sudjelovalo je šest takmičara s invaliditetom, uglavnom paraplegičara. Tu je zanimljivo naglasiti da im se pridružilo i četiri takmičara bez invaliditeta, kojima je jedini uvjet za sudjelovanje bio da također bordaju u sjedećem položaju na posebno prilagođenim wakeboardima.

Njihovu je izvedbu trikova na vodi i preprekama na stazi dugačkoj tristo metara ocjenjivao tročlani sudački tim, a rezultati su množeni sa koeficijentom ovisno o stupnju invalidnosti.

Prvoplasirani je bio Philippe Turchet iz Francuske, dugogodišnji natjecatelj i predsjednik divizije za osobe s invaliditetom pri Međunarodnom savezu za skijanje na vodi i wakeboard, koji od početka podržava ovo natjecanje, a drugo je mjesto zauzeo njegov sunarodnjak Loris Haeffner.

S najvišim stupnjem invalidnosti,  kategoriziran kao MP1, Zdravko Lakić iz Rijeke zauzeo je visoko treće mjesto. Nakon njegove izvedbe stručni žiri i mnogobrojna publika nisu mogli sakriti oduševljenje.

Pogledajte finalne rezultate: Krk Handi tricks 2011 Open – Men – Final

Za dobar izbor glazbe pobrinuo se DJ Preddy iz Austrije koje je tokom cijelog dana držao pozitivnu atmosferu izborom najboljeg od funk-a, reggae-a, chillout-a i hip hop-a.

Glavni pokrovitelji manifestacije su Grad Krk i poduzeće „Svijet mora“ koje upravlja sportsko-rekreacijskim centrom Cable Krk. Projekt je podržala i lokalna zajednica te Općina Punat.

Sudjelovanje za sve natjecatelje je bilo potpuno besplatno a svi sudionici su osvojili odličja i nagrade pokrovitelja.

Valja naglasiti kako se Krk Handi Tricks, wakeboard škola i natjecanje za osobe s invaliditetom, održava od davne 2004. u sportsko-rekreacijskom centru Cable Krk. Cilj projekta je prezentirati i približiti hrvatskoj javnosti skijanje na vodi i wakeboard kao odličnu ljetnu rekreaciju za osobe sa invaliditetom.

Krk Handi Tricks svaki put iznova donese tjedan odlične zabave i poučnu lekciju ne samo našim kolegama sportašima s invaliditetom već i svima nama koji svakodnevnicu uzimamo zdravo za gotovo.

Za više informacija o vodenim sportovima, klubovima za skijanje na vodi i wakeboard klubovima u Hrvatskoj posjetite www.wakeboarder.hr.